Bengali on aktiivinen kissarotu, joka vaatii paljon virikkeitä. Ruumiinrakenteensakin puolesta bengali on taitava ja innokas kiipeilijä, joka pitää korkeista paikoista. Bengali on myös innokas puuhastelija kodin askareissa ja mm. ovien availu ja valojen sytyttely ovat tuiki tavallisia harrasteita monelle nokkelalle bengalille. Bengali oppii myös kulkemaan valjaissa, mikä onkin huolellisesti aidatun kissatarhan lisäksi sisäkissalle ainoa turvallinen tapa tutustua ympäröivään luontoon.

Vapaana ulkoilemaan bengalia ei pidä päästää, kissan vietit vievät sen nopeasti pitkille retkille, joilta paluu on aina epävarmaa. Vapaana kulkevien kissojen kohtalona on usein liikennekuolema, loukkaantumiset ja nälkiintyminen. Taajamissa järjestyssäännöt myös velvoittavat pitämään lemmikit kytkettyinä.

Bengalit tulevat yleensä hyvin toimeen myös lasten, koirien ja monien muidenkin lemmikkien kanssa ja koska ne useimmiten pitävät vedestä, ne tulevat usein avustamaan kotiväkeä esim. astioiden pesussa tai kylpemisessä.